
Absolwentka Wydziału Inżynieryjno-Ekonomicznego Przemysłu Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu oraz podyplomowych studiów w zakresie żywienia człowieka. Zwyciężczyni głównej nagrody przyznanej przez Komisję Europejską w 2018 roku w konkursie Teacher and Trainer w ramach Europejskich Umiejętności Zawodowych w Wiedniu a także nagrody Eduinpiratora przyznanej przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji w Warszawie. Członkini Rady Dyrektorów Szkolnictwa Branżowego przy MEN-ie oraz Wojewódzkiej Rady Dyrektorów przy Kuratorze Oświaty. Jest nauczycielem przedmiotów zawodowych branży spożywczej
i gastronomicznej z 30 letnim stażem. Od 18 lat -dyrektorem Zespołu Szkół Nr 7
w Tychach.
Jest autorką 15 projektów w ramach Kształcenia i Szkolenia Zawodowego Erasmus+ (i Leonardo da Vinci), na które pozyskała ponad 1 mln euro. Pasjonatka cukiernictwa, autor warsztatów dla młodzieży ”Wariacje karmelowo-czekoladowe”, „Kursu carvingu”, ”Zaczarowany świat słodkiej dekoracji”- które cieszyły się dużą popularnością˛ wśród młodzieży. Zaraża swoich uczniów pasją do cukiernictwa, dekoracji łączenia smaków i struktur.
W życiu osobistym najbardziej jest dumna ze wspaniałej rodziny męża i syna. Uwielbia podróże, ale najbardziej kocha poranną kawę na swoim tarasie podczas weekendowych słonecznych poranków.